Seuran historiasta on hyvä ponnistaa tulevaan

Kainuun Pyöräilijät Ry on perustettu vuonna 1939. Seuramme toiminta perustuu kainuulaiseen, aktiiviseen yhdessä tekemiseen, kunnioittamme perinteitä uudella sykkeellä. 

Seura on järjestänyt historiansa aikana useita maantiepyöräily- ja tempotapahtumia Kainuussa. Jo perustamisvuonna seura järjesti kansallisen Kainuun ajon, jossa ajettiin 100 km:n kilpailu, tämän jälkeen seura järjesti vuodesta 1947 alkaen kaksipäiväisen Nälkämaan ajon. Kainuun Pyöräilijät on järjestänyt lisäksi piiriotteluja Pohjois-Savoa vastaan, on ajettu Kajaani-Iisalmi- viestiajoja sekä pienempiä jäsenten välisiä kilpailuja. Viime vuosina toiminta on ollut pyöräilyaktiivien omaehtoista tekemistä, Oulujärven ympäriajo on ajettu yhteisenä lenkkinä useampana kesänä peräkkäin. Seuran kilpapyöräilijät ovat vuosien varrella menestyksekkäästi edustaneet seuraa myös kansallisesti ja tuoneet esille vaarojen maisemissa rakennettua kuntoa.

Viime vuosien aktiivisen pyöräilyinnostuksen ja korostuneen seuratarpeen johdosta päätimme käynnistää toimintamme uudelleen 22.11.2020. Seuran tavoitteena on saada vakiinnutettua toiminta Kainuuseen, aktivoida lajin pariin uusia harrastajia sekä tuoda esille lajin monipuoliset mahdollisuudet eri alalajeja hyödyntäen. 

Varhainen välittäminen on seuralle tärkeää, haluamme olla panostamassa vahvasti junioritoimintaan. Seura haluaa aktivoida kuntoilijoita lajin pariin yhteislenkein ja erilaisin tapahtumin. Haluamme olla myös luotsaamassa kilpapyöräilyyn panostavia ajajia kohti kansallista ja kansainvälistä kilpailutoimintaa. Turvallisuus on tärkeä osa pyöräilyä ja tämän eteen teemme tavoitteellista työtä yhdessä eri sidosryhmien kanssa.

Kainuun Pyöräilijät on rento, avoin, liikunnallinen ja tavoitteellinen seura, jossa kaikkien on mukava olla mukana - Tule mukaan toimintaan! 

Kunniajäsenet kovettuja pyöräilijöitä

Kainuun pyöräilijöissä on kautta aikain ollut SM-tason pyöräilijöitä. Vuosikokouksessa 2022 kunniajäsenten Grand Old Man-kerhoon nimettiin Kari Kajaus, Jorma Ipatta ja Osmo Tiikkainen.

Vuoden 2022 kunniajäsenet: Kari Kajanus, Jorma Ipatti ja Osmo Tiikkainen. Kunniajäsenten vasemmalla puolella PJ Kari Hyvönen ja VPJ Tiina Sarparanta.