Vilkas pyöräilykesä 2021 odottaa

Vaikka kevät on edennyt Kainuussa hitaasti, on Kainuun Pyöräilijöiden toiminnassa tapahtunut vuoden vaihteen jälkeen paljon. On ilo seurata jäsenmäärän positiivista kehitystä ja sitä, että seuran jaostojen toiminnassa on ollut hienosti innokkaita pyöräilijöitä paikalla. Erityisen iloisia olemme seurassa junioritoiminnan käynnistymisestä ja hyvästä määrästä pieniä pyöräilijöitä. Toiminnan käynnistämiselle on ollut aito tilaus ja sen on huippu juttu!

Seuratoiminnan käynnistäminen on ollut taustajoukkojen suurin ponnistus alkuvuoden aikana. Seura on saanut perinteitä kunnioittavan logon, on suunniteltu ja tilattu uudet seura-asut, sekä on päivitetty seuran säännöt, turvallisuusohjeet ja mikä tärkeintä, on suunniteltu eri jaostojen toiminta. Tämän kaiken lisäksi pyrimme siihen, että tiedotamme jäseniämme aktiivisesti. Tätä varten olemme rakentaneet seuran nettisivuston, ottaneet käyttöön Facebook-sivuston sekä Instagram-tilin. Käykäähän kurkkaamassa mitä seurassa tapahtuu!

Kainuun Pyöräilijät kiittää myös yhteistyökumppaneita, jotka ovat päättäneet lähteä tukemaan toimintaamme! On todella hienoa nähdä myös teidän kiinnostus lajiamme kohtaan. Koemme, että yhteistyössä on paljon mahdollisuuksia ja tukenne mahdollistaa seuramme kehittymisen edistämään seuran ja kumppaneiden näkyvyyttä niin maakunnassamme kuin myös kansallisesti.

Seuran toiminnan käynnistäminen on ollut lyhyen tähtäimen tavoite. Nyt kun toimintamme alkaa rullata, niin on aika myös katsoa tulevaan. Tavoitteemme on syksyyn mennessä hyväksyä seuran strategia ja siihen kaivataan kaikkien jäsenten näkemyksiä. Tulemme avaamaan keskustelun aiheeseen kesäkauden avauksessa 15.5.2021. Päivän aikana käydään myös lenkillä ja käydään muita ajankohtaisia asioita läpi. Tervetuloa kaikki mukaan!

Olemme seurana aktiivisesti mukana Kainuun Liikunnan Tour de Kainuu- hankkeessa, jonka tavoitteena on lisätä Kainuuseen ja erityisesti Vuokattiin suuntautuvaa liikuntamatkailua kehittämällä alueen pyöräilyolosuhteita sekä lisäämällä pyöräilyyn liittyvää tapahtumatarjontaa. Hienoa, että saamme olosuhteita entistä parempaan kuntoon ja tätä kautta kehitettyä alueen vetovoimaa. Heinäkuun alussa järjestetään myös Tour de Kainuu 2021-pyöräilytapahtuma, jonne KaPyn jäsenillä on omat, erikseen sovitut osallistumismaksut.

Kesä on ovella ja paljon on pyöräilyn sekä triathlonin parissa luvassa. On hienoa nähdä seurassa aktiivisia jäseniä, jotka haluavat panostaa lajikulttuurin edistymiseen, huolehtia omasta hyvinvoinnistaan sekä haastaa itseään tähtäimenä erilaiset kilpailut. Tätä kaikkea haluamme seurassa tukea! Olemme matalan kynnyksen seura ja kaikki ovat tervetulleita toimintaan mukaan!

Mukavaa kesän odotusta kaikille!

Kari Hyvönen

Kainuun vaaroilla kehittyy aktiivinen pyöräilyseura!

Kulunut vuosi on ollut monella tapaa mieleenpainuva. Päällimmäisenä jokaisella lienee mielessä pandemia, joka on muuttanut arkeamme enemmän ja nopeammin kuin kukaan on ehkä uskaltanut ajatellakaan. Kulunut vuosi on sen haastavuuden rinnalla nostanut esiin arvoja, joiden merkitys on osittain unohtunut kiireisessä arjessamme. Arvojen merkitys korostuu silloin kun jokin haastaa omaa, hyväksi koettua, turvallista elinympäristöä.

Terveys ja hyvinvointi on meille jokaiselle yksi tärkeimmistä elämän peruspilareista. Jokainen voi itse arjessaan tehdä paljon ennaltaehkäisevää ja mieltä virkistäviä liikunnallisia aktiviteetteja, jotka piristävät päivää ja tuovat kokonaisvaltaisesti hyvää oloa arkeen.

Itse olen aktiivinen liikkuja ja harrastan useita lajeja säännöllisesti. Yksi parhaista viimevuosien hienoista löydöistä on pyöräily ja laji on vienyt mennessään sen monipuolisuudellaan. Lajin kiehtovuuden lisäksi Kainuun ympäristö antaa upeat puitteet harrastamiseen vaara- ja järvimaisemineen. Pyöräilyn suosio on noussut Suomessa laajasti viime vuosina ja se näkyy työmatkaliikkumisessa, vapaa-ajan hyötyliikuntana sekä aktiivisten liikkujien treenimuotona. Tätä kehitystä edistää kuntien sekä eri toimijoiden panostukset pyöräilyreitteihin ja turvallisuuden edistämiseen.

Kainuussa on tarjolla upeita maantie- maasto- ja hiekkatiereittejä pyöräilyn harrastamiseen ja mikä parasta, niitä rakennetaan koko ajan lisää. Täällä jokainen voi mitata kuntoaan oman kiinnostuksensa mukaan rauhallisessa ympäristössä jatkossa myös aktiivisessa seurassa, kun päätimme käynnistää Kainuun pyöräilijöiden seuratoiminnan uudelleen 22.11.2020 järjestetyssä vuosikokouksessa.

Seuran tavoitteena on vakiinnuttaa pyöräilytoiminta Kainuuseen, aktivoida lajin pariin uusia harrastajia ja tuoda esille lajin monipuoliset mahdollisuudet eri alalajeja hyödyntäen. Seuran rooli on rakentaa Kainuun ympäristöön harrastajia aktivoivaa toimintaa. Seura haluaakin aktivoida kuntoilijoita lajin pariin yhteislenkein ja erilaisin tapahtumin osallistujan iästä riippumatta. Haluamme olla myös luotsaamassa kilpapyöräilyyn panostavia ajajia kohti kansallista ja kansainvälistä kilpailutoimintaa. Pyöräily onkin mitä parhainta terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä tukevaa liikuntaa mukavassa seurassa rennolla otteella.

Olemme saaneet muutaman viikon aikana seuraan useita kymmeniä jäseniä. Tämä on todella hieno juttu ja kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan toimintaamme! Olemme matalan kynnyksen seura, johon jokaisen on helppo tulla ja kokea porukan hieno yhteishenki. Järjestämme tulevan vuoden aikana aktiivisesti yhteistä toimintaa, parhaiten pysyt tietoisena ajankohtaisista asioista, kun käyt lukemassa meidän sivuja kainuunpyorailijat.fi ja seuraat Facebook-sivuamme ja Instagram-tiliä. Tule mukaan kokemaan hienoja hetkiä upeassa Kainuun luonnossa!

Toiminta on siis käynnistetty uudelleen hiljattain, homma on lähtenyt aktiivisella porukalla hienosti käyntiin ja tästä on hyvä jatkaa. Kiitos kaikille omasta panoksestanne. Nyt on aika hengähtää hetkeksi, nauttia Joulun pyhistä läheisten seurassa ja ladata akkuja tulevaan vuoteen.


Toivotan kaikille seuran jäsenille ja pyöräilyn harrastajille oikein rauhallista Joulun aikaa sekä menestystä vuodelle 2021!

 

Kari Hyvönen

Puheenjohtaja

Kainuun pyöräilijät ry