Kainuun Pyöräilijöiden yhteislenkit

Kainuun Pyöräilijöiden kesän yhteislenkkitoiminta on kaikille pyöräilyn harrastajille avointa toimintaa ja olitpa hyötyliikkuja, kunnon kohottaja tai aktiivinen kilpailija - olet tervetullut lenkeille mukaan! Alla kesäkauden 2024 ohjelma.

Kesäkauden 2024 viikko-ohjelma

Lähtö lenkeille Kajaanin Intersportilta, mikäli ei erikseen mainittu. Viikkotempojen lähtöpaikka ilmoitetaan erikseen seuran jäsenien WA-ryhmässä.


Lenkkien kuvaukset:
 

Maantielenkki: Tiistain ja keskiviikon lenkit ovat kestoltaan noin 1,5-2 tuntia. Keskinopeus n.25 km/h. Kaikki aloittelevatkin maantiepyöräilijät ovat tervetulleita mukaan. Opetellaan ryhmässä ajamisen sääntöjä turvallisesti, leppoisassa ”ketään ei jätetä”- hengessä. 

Keskiviikon lenkki on tarkoitettu erityisesti naisille jäsenien toiveiden mukaan!

Sunnuntain pitempi n. 2-3h lenkki ajetaan osallistujien sopimalla tavalla. Tarvittaessa lenkille lähtijät jaetaan ajoryhmiin, jotta kaikille löytyy sopiva vauhti. Hyvänä reittinä on toiminut esim. Nuasjärven kierto, sisältäen kahvitauon yhteistyökumppanimme Vuokatti Sportin ravintolassa. 


Tempo: Tempot ajetaan kesän alussa Paltaniemellä, reitti ja lähtöpaikka löytyy täältä. Kesän edetessä paikka voi vaihtua. Ajajat lähtevät liikkeelle väliaikalähdöllä ja reitti ajetaan yksin aika-ajona. Kysymyksessä ei ole siis kilpailu, vaan harjoitus. Ajo tapahtuu muun liikenteen seassa, joten liikennesääntöjä tulee noudattaa. Käymällä säännöllisesti ajamassa ”tempoa” saa viikoittain kehittävän harjoituksen ja koska ajo tapahtuu vakioreitillä, on oman kunnon seuranta helppoa. KaPy:n puolesta on järjestetty ajanotto. 


Maastolenkki: Lenkki ajetaan pääosin teillä ja kuntoradoilla, sekä helpohkoilla poluilla, mikä sopii jokaiselle maastopyöräilystä kiinnostuneelle. Lenkin kesto noin 1,5 tuntia. Kysy Kajaanin kaupungin maastopyöriä lainaan Kaukavedeltä!

Endurotreenit: Lenkillä ajetaan mahdollisimman paljon enduropolkuja ja pääasiallinen toteutuspaikka on Vimpeli. Lenkillä ajetaan alamäkeen viettäviä polkuja, mahdollisesti pienillä teknisillä nousuilla ja tasaisilla osuuksilla. Ylämäkeen poljetaan rauhalliseen tahtiin. Eli sykettä nostetaan alamäki osuuksilla. Lenkin alussa käydään lyhyesti läpi mitä tuleva lenkki pitää sisällään. 

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Enduro-ajoissa vauhdit voivat nousta korkeiksi, joten suositeltavaa on käyttää kypärän lisäksi myös polvisuojia.