Viikko-ohjelma

Tänäkin kesänä 2023 Kainuun Pyöräilijät järjestävät yhteistä lenkkitoimintaa skä maantiellä että maastossa, tempoja, junioritreenejä ja muuta ohjelmaa. 


Tervetuloa mukaan lenkeille! 


Pidätämme oikeuden muutoksiin ja ilmoitamme akuuteista muutoksista Kainuun Pyöräilijöiden WA-ryhmässä (pyydä tarvittaessa liittymislinkki: viestintä@kainuunpyorailijat.fi) sekä uutiskirjeissä. 

Lähtö lenkeille Kajaanin Intersportilta, mikäli ei erikseen mainittu.


Lenkkien kuvaukset:
 

Matalan kynnyksen lenkki: Keskinopeus n.25 km/h. Kaikki aloittelevatkin maantiepyöräilijät ovat tervetulleita mukaan. Opetellaan ryhmässä ajamisen sääntöjä turvallisesti, leppoisassa ”ketään ei jätetä”- hengessä. Lenkin kesto noin 1,5-2 tuntia. 

Matalan kynnyksen maastolenkki: Lenkki ajetaan pääosin teillä ja kuntoradoilla, sekä helpohkoilla poluilla, mikä sopii jokaiselle maastopyöräilystä kiinnostuneelle. Lenkin kesto noin 1,5 tuntia. Kysy Kajaanin kaupungin maastopyöriä lainaan Kaukavedeltä!

Puistocup: Puistocup on tarkoitettu junioreille ja juniorimielisille. Puistocupissa ajetaan erilaisille pyörille soveltuvalla puistoradalla omaan tahtiin. PuistoCupiin voi tulla harjoittelemaan pyöränhallintaa, tasapainoa ja pitämään hauskaa!


Viikkotempo: Tempot ajetaan Paltaniemellä, reitti ja lähtöpaikka löytyy täältä. Ajajat lähtevät liikkeelle väliaikalähdöllä ja reitti ajetaan yksin aika-ajona. Kysymyksessä ei ole siis kilpailu, vaan harjoitus. Ajo tapahtuu muun liikenteen seassa, joten liikennesääntöjä tulee noudattaa. Käymällä säännöllisesti ajamassa ”tempoa” saa viikoittain kehittävän harjoituksen ja koska ajo tapahtuu vakioreitillä, on oman kunnon seuranta helppoa. KaPy:n puolesta on järjestetty ajanotto. 

Endurotreenit: Lenkillä ajetaan mahdollisimman paljon enduropolkuja ja pääasiallinen toteutuspaikka on Vimpeli. Lenkillä ajetaan alamäkeen viettäviä polkuja, mahdollisesti pienillä teknisillä nousuilla ja tasaisilla osuuksilla. Ylämäkeen poljetaan rauhalliseen tahtiin. Eli sykettä nostetaan alamäki osuuksilla. Lenkin alussa käydään lyhyesti läpi mitä tuleva lenkki pitää sisällään. 
Enduro-ajoissa vauhdit voivat nousta korkeiksi, joten suositeltavaa on käyttää kypärän lisäksi myös polvisuojia. 

Pitkä lenkki: Vapaamuotoinen, pitempi n. 2-3h lenkki, joka ajetaan osallistujien sopimalla tavalla. Tarvittaessa lenkille lähtijät jaetaan ajoryhmiin, jotta kaikille löytyy sopiva vauhti. Hyvänä reittinä on toiminut esim. Nuasjärven kierto, sisältäen kahvitauon yhteistyökumppanimme Vuokatti Sportin ravintolassa. 

Ennen yhteislenkille lähtöä, vilkaise Kainuun Pyöräilijöiden sivuilta turvallisuusohjeet ja pelisäännöt.